Sereg Tímea vagyok, szexuálterapeuta, és a legfontosabb, amit tudni kell rólam, hogy ez nemcsak egy munka a számomra. Örömmel tölt el, ha segíthetek abban, hogy önmagával és partnerével harmonikusabb, kiegyensúlyozottabb életet éljen bárki, aki hozzám fordul. Párkapcsolati tanácsadással, szexuálterápiával foglalkozom, újságíróként a szexuális és párkapcsolati témakörben írok, ennek a területnek vagyok a szakértője.

Hiszek abban, hogy a férfi és a női energiák mindenkiben ott vannak, és abban is, hogy minden férfinak szüksége van arra, hogy igazán férfinak érezze magát egy nő mellett, mint ahogyan a nőknek is szükségük van arra, hogy igazán nőnek érezzék magukat egy férfi mellett. Segítek abban is, hogy ne szégyellje magát, és ne legyen zavarban senki a hálószobában, így sokkal több örömet megélhet. Tudom, hogy az éveken át cipelt fájó igazságok mekkora teherré tudnak válni, és azt is tudom, hogy beismerni, elmondani olyasvalakinek, aki hozzáértő, aki empátiával áll e teherhez, egyfajta szabadságot ad. (A hozzáértőnek, a szex- és párterapeutának semmi nem furcsa.)

A szexterapeuta kifejezés sokakban kétségeket kelt, de én nem egy újabb önjelölt lifecoach vagyok, hanem engedéllyel, szakmai háttérrel rendelkező terapeuta, a Szexológiai Tudományos Társaság tagja. (A Semmelweiss Egyetem posztgraduális képzésén tanultam, előtte az ELTE Pedagógia és Pszichológia Karának hallgatója voltam.) Az emberi szexualitással több mint tíz éve foglalkozom, újságíróként is, cikkeimmel az a célom, hogy senki nem ijedjen meg, ha szexuális vagy párkapcsolati gondjai vannak, hanem lássák, hogy nincsenek egyedül, és gondjaikhoz tudnak segítséget kérni.

A weboldalamon olvasható blog nem személyes tapasztalatokon alapul és nem a szexuális tanácsadás a célja. Tudományosan megalapozott információkat osztok meg a szexualitásról, az emberi kapcsolatokról, az emberi viselkedésről, az érzelmekről, a szexuális szokásokról, olyanokról, mint például a pornónézés. Számos tévhitet és mítoszt mutatok be, amik aktívan károsíthatják a szexuális egészséget és a jó közérzetet.

Azoknak, akik megkeresnek, a valódi együttérzésemet, az abszolút nulla bírálatot és ítélkezést, a humorérzékemet és elkötelezettségemet tudom felajánlani, amik elősegíthetik a tartós változást az életükben. A személyes találkozás mellett örömmel dolgozom videochaten is, e-mail coaching ülésekre is van lehetőség, ezekre regisztrálni lehet a Kapcsolat oldalon.